Verfijn uw zoekopdracht

Kinderdagverblijf Rozenrood Bel mij

MaDiWoDoVr
0-4 jaarDirect inschrijven
MaDiWoDoVr
0-2 jaarDirect inschrijven
MaDiWoDoVr
vanaf 2 jaarDirect inschrijven
Adres:Biltstraat 337
Wijk:Buiten Wittevrouwen/ Oudwijk
Contact:Anne Becking, 030 - 820 07 50
Email:rozenrood@ludens.nl
Openingstijden:07.30 - 18.30 uur
Oudercommissie:ocrozenrood@gmail.com
LRK: Bekijk inspectierapport (106758226)
Facebook pagina:
Werkplan:Bekijk pedagogisch werkplan

 Open Kinderdagverblijf Rozenrood is gevestigd in het het oude Parochiehuis aan de Biltstraat. We hebben een babygroep, een peutergroep en twee ‘verticale’ groepen waar kinderen van verschillende leeftijden met elkaar spelen. Bij Rozenrood eten en drinken we biologisch.

Antroposofie

Bij Rozenrood werken we op antroposofische basis. We hebben veel aandacht voor de zintuiglijke ontwikkeling en de natuur. Onze activiteiten volgen het ritme van de seizoenen. Zo staat er in de zomer op de seizoenstafel bijvoorbeeld een vaasje met bloemetjes en in de herfst liggen er gekleurde blaadjes en nootjes. We vieren de jaarfeesten en we zingen liedjes die passen bij het seizoen of het ritme van de dag.

Fantasievol spel

Onze huiskamers zijn met natuurlijke kleuren en materialen ingericht. Grote ramen zorgen voor veel daglicht en zicht op de bomen. Na een liefdevolle ontvangst, starten we de dag in de kring. Dan mag een van de kinderen onze pop  wakker maken en op haar stoeltje zetten. Aan het eind van de middag brengen we haar weer naar bed. Voor de kinderen een duidelijk begin en einde van de dag. Eenvoudig speelgoed van natuurlijke materialen (hout, wol, katoen) geeft de kinderen veel ruimte voor fantasievol spel. 

Op de ‘piazza’, een gezellige ruimte buiten de huiskamers, spelen alle kinderen samen. Op het houten fornuisje worden de heerlijkste hapjes gekookt en in de knusse leeshoek is het fijn om samen een boekje te kijken. Zo leert iedereen elkaar kennen, wat een vertrouwd gevoel geeft. 

Buiten op ontdekkingsreis

Bij Rozenrood spelen we alle seizoenen buiten. Elke dag valt er weer iets nieuws te beleven in de tuin of op ons mooie grote balkon. In de zandbak maken we taarten versierd met takjes en steentjes, we rollen door het gras en in de ‘ontdektuin’ zaaien en verzorgen we zelf groenten en kruiden. En de oogst … die eten we natuurlijk lekker op!

Kinderopvang in de buurt

Als de kinderen 4 jaar zijn kunnen ze na school en in de vakanties bij Ludens blijven spelen. BSO De Warmoes en BSO Tindola werken nauw samen met de scholen in de Wittevrouwen. Kiest u voor de Vrije School, dan sluit BSO Salto, ook op antroposofische basis, mooi aan. Want Ludens is ‘kinderopvang in de buurt’!

Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht