Het TASK-project in Cambodja (gesteund door de organisatie Tear) was bij Ludens in 2011 het goede doel van het jaar. Ludens locaties konden hier met de kinderen, de ouders en de collega’s op verschillende manieren aandacht aan besteden. Dit doel is door een jury gekozen in mei 2011.

Op 31 januari 2012 is het goede doel 2011 officieel afgeloten met het overhandigen van een cheque ter waarde van € 1218,-- aan Matthijs van Pijkeren.
Matthijs was in 2011 ambassadeur van het goede doel bij Ludens. Onderaan deze pagina stelt hij zich aan u voor. 

De kinderen van BSO Fort Kakola hebben een kerstmarkt gehouden op vrijdag 16 december. Op die middag werden hun zelfgemaakte kerstspullen tentoongesteld en verkocht ten bate van het goede doel.

Sponsorloop

In de herfstvakantie, op donderdag 20 oktober, was er een door Ketsj Up georganiseerde sponsorloop voor alle BSO kinderen van 8 jaar en ouder onder het motto: “Rennen voor Cambodja”. In het Griftpark was een parcours uitgezet met rondjes van ongeveer 600 meter. De kinderen konden zich voor elk rondje (of voor een vast bedag) laten sponsoren door ouders, oma’s, opa’s, buren, vrienden enz. 

 

 

 

 

 

 

Links: Goede doelen ambassadeur Matthijs vertelde voor de start waar het opgehaalde geld voor bestemd is. Midden: Na elke gelopen ronde kregen de kinderen een stempel. Rechts: Er waren ook supporters om de deelnemers aan te moedigen.

De kinderen hebben samen bijna 900 euro bij elkaar gerend voor Tear. Ze hebben tot 1 december de tijd om dit geld op te halen bij hun sponsors en in te leveren bij hun BSO. Meer info en foto's over de sponsorloop op de nieuwspagina.

Medewerkers feest

Tijdens het jaarlijkse feest voor alle Ludens medewerkers op vrijdag 23 september heeft het goede doelen comité voor ruim €60,- feestelijke gadgets verkocht. De netto opbrengst hiervan gaat naar het Task-project. De medewerkers reageerden heel positief op de actie. Vooral de kettinkjes met een knipperlampje in de vorm van een hartje waren erg populair.

Zomermarkt

Bij BSO Maan in Lunetten is dinsdag 28 juni een zomermarkt gehouden voor het goede doel.
De kinderen hadden allerlei dingen gemaakt om te verkopen: zeepjes, doosjes, knuffels en zelfs bonbons. Er waren plantjes in potjes die de kinderen gezaaid en opgekweekt hadden en een 'grabbelton' (doos) met verrassingen.

 

TASK-ambassadeur Matthijs was aanwezig en vertelde aan de kinderen in het kort iets over Cambodja waarbij hij ook foto's liet zien (foto links).

Cheque

Op 30 augustus hebben de kinderen van Maan een cheque uitgereikt aan Matthijs. Met de verkoop van alle spulletjes hebben ze maar liefst 205 euro verdiend!

De kinderen wisten bji de uitreiking nog goed te vertellen waar het geld voor gebruikt gaat worden: schoolspullen, waterkranen, hulp aan zwangere vrouwen of jonge moeders en aan speelgoed. Matthijs was verrast door het hoge bedrag en heeft beloofd het geld goed te gaan besteden.

Ambassadeur

Ludens ambassadeur van het project, Matthijs van Pijkeren, stelt zich hieronder aan u voor:

Ambassadeur van het TASK-project, dat klinkt mooi. Ik vind het een hele eer, op die manier kan ik de wereld van kinderen in Cambodja verbinden met die van kinderen in Utrecht. Ik ben Matthijs van Pijkeren, vader van drie kinderen die bij Ludens in Lunetten op de BSO/kinderdagverblijf zitten. Wanneer Wies, Bowe en Janne bij Ludens spelen, werk ik bij de ontwikkelingsorganisatie Tear. We werken als organisatie samen met lokale mensen in landen over de hele wereld. In Cambodja ondersteunen we TASK in hun gezondheidszorgproject. Ik heb dit project nu enkele malen bezocht en zie dat ze zeer goed werk doen, waarmee ze arme  mensen en kinderen kans geven op een beter leven. Ik vind het leuk om over die wereld ver weg te vertellen aan mensen en kinderen in Nederland. Ik hoop dat jullie dit project ook willen ondersteunen.

Aanvullende informatie: nieuwsbericht over de verkiezing van het project en de website van Tear.


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht