Young in Prison

Tot 31 maart 2013 konden alle kinderen, ouders en medewerkers van Ludens een goed doel indienen. Uit de inzendingen koos de jury op 23 april het goede doel van het jaar: Young in Prison.

Young in Prison (YiP) heeft als doel kinderen in gevangenissen wereldwijd uitzicht te bieden op een toekomst in vrijheid. Een belangrijk middel van YIP is het ontwikkelen van creatieve projecten gericht op zelfontplooiing, samenwerking en praktische vaardigheden die van waarde zijn voor het (kunnen) leven in vrijheid. Doordat kinderen zelf iets creëren, ontwikkelen ze de mogelijkheden om hun eigen toekomst vorm te geven.
Motto: Creativiteit bevrijdt!

Positief

YIP besteedt veel aandacht aan het creëren van een positief zelfbeeld bij de kinderen. Dit sluit aan bij onze Groeimeter (Goed gedaan!). YIP heeft een positieve instelling die goed bij ons past. Iedereen verdient een tweede kans en wij hebben vertrouwen in kinderen. (Probeer het maar!).

Contact

Als locaties samen met de kinderen een activiteit willen organiseren, kunnen ze contact openemen met sarah@younginprison.nl. Zij heeft allerlei materiaal en wil desgevraagd ook informatie en uitleg komen geven.

 

Herfstvakantie in Zuilen

Bij de BSO locaties in Zuilen stonden de activiteiten in de herfstvakantie in het teken van het Goede Doel. De kinderen van BSO’s de Petteflet, Floris en Zigzag maakten en bespeelden o.a. djembé’s, ze leerden Afrikaans dansen en maakten Afrikaanse hapjes. Vrijdag 25 oktober was er een markt, waarbij de kinderen ook optraden. De opbrengst is bestemd voor Young in Prison.

Zomerfeest en tentoonstelling Tuinhuis

Aan het einde van de zomervakantie heeft BSO Het Tuinhuis een feest georganiseerd voor kinderen, ouders en medewerkers. Tijdens dit feest waren er diverse spelletjes te doen, zoals sponsgooien en spijkerslaan voor een klein bedrag. De opbrengst hiervan gaat naar het Goede Doel YiP.

Ook heeft een medewerkster een prachtige tentoonstelling gemaakt met foto’s van de vakantieactiviteiten. Ouders kunnen deze foto’s nabestellen voor 1 euro per foto en de opbrengst gaat naar Young in Prison.

Wereldfeest Klavertje

Donderdag 23 mei was er bij KDV ’t Klavertje een Wereldfeest. De kinderen hadden van tevoren kunstwerken gemaakt die tijdens het feest verkocht werden voor het Goede Doel van het jaar. Er waren o.a. dromenvangers, tegeltjes (met handjes en voetjes van baby’s in de kleur van een vlag), lampionnen, maskers en sambaballen. Tijdens het feest is hiermee al ruim 200 euro verdiend en het bedrag loopt nog steeds op. Ouders kunnen voor 50 cent een foto van het feest kopen en dat geld gaat ook naar het Goede Doel. Op 11 juni stond de teller op 255 euro.

 

Samen laten we kinderen spelen

Bij alles wat Ludens doet, staan de kinderen centraal. En niet alleen de Ludens-kinderen. We hebben al vaak gezien dat onze medewerkers spontaan een actie organiseren om geld in te zamelen als er ergens hulp nodig is.
Sinds 2011 kiezen we een Goed Doel van het jaar.

Naar de pagina van het goede doel 2012

Naar de pagina van het goede doel 2011


Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht