Buitenschoolse opvang Salto

De kaartMeer informatie

Salto

Adres: Springweg 102C
3511 VV
Wijk: Centrum Teamleider: Jacoba Pylyser Telefoon: 030 236 10 50 / 06-43779566 E-mail: bsosalto@ludens.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag, na schooltijd tot 18.30 uur LRK nummer : 198493162
Bekijk inspectierapport
Werkplan: Bekijk pedagogisch werkplan

Aanmelden directe opvang

Locatie: Buitenschoolse opvang Salto Naam:
E-mail:
Tel nummer:
Bericht:
Hoe bent u met Ludens bekend geworden?    Controle: 3 + 2 = ?
 

 U SO Salto is gebaseerd op de antroposofie. Ons pand is gelegen in de groene binnentuin van het regulierenklooster in het hartje van de stad. Het enthousiaste en ervaren team verwelkomt dagelijks maximaal 56 kinderen van 4 tot 12 jaar van de Vrije School en de Openbare Daltonschool. De kinderen maken een mooie stadswandeling van school naar Salto of zitten gezellig in de bakfietsen. Grotere kinderen kunnen zelf fietsen. Bij Salto zijn vier vaste groepen die aansluiten bij de leeftijden en uitdaging bieden voor alle ontwikkelingsgebieden. Zo heeft de kleutergroep speelhuisjes, verkleedkleren en een knusse poppenhoek. De 8+groep heeft een leeshoek, veel (natuurlijk) knutselmateriaal, een vide en een eigen speelplein. Daarnaast beschikken prachtige moestuinbakken,waarin groene vingers tot leven kunnen komen! Het antroposofische karakter van de BSO komt tot uiting in de biodynamische voeding, het ritme van de dag, de natuurlijke spel- en knutselmaterialen en het vieren van de jaarfeesten.BSO Salto is gebaseerd op de antroposofie. Ons pand is gelegen in de groene binnentuin van het Regulierenklooster in het hartje van de stad. Het enthousiaste en ervaren team verwelkomt dagelijks de kinderen van 4 tot 12 jaar van de Vrije School en de Openbare Daltonschool. De kinderen maken een mooie stadswandeling van school naar Salto of zitten gezellig in de bakfietsen. Grotere kinderen kunnen zelf fietsen.

Bij Salto zijn vier vaste groepen die aansluiten bij de leeftijden en uitdaging bieden voor alle ontwikkelingsgebieden. Zo heeft de kleutergroep speelhuisjes, verkleedkleren en een knusse poppenhoek. De 8+ groep heeft een leeshoek, veel (natuurlijk) knutselmateriaal, een vide en een eigen speelplein. In de lente zaaien en tuinieren we binnen en buiten. 

Het antroposofische karakter van de BSO komt tot uiting in de biologische voeding, het ritme van de dag, de natuurlijke spel- en knutselmaterialen en het vieren van de jaarfeesten. 

Ritme van de dag

Elke dag is er een tafelmoment, waarbij de kinderen kunnen bezinnen van alle dag. Het is een rust moment om te schakelen tussen schooltijd en BSO-tijd. Hier worden verhalen en belevenissen met elkaar gedeeld, onder het genot van een lichte, biologische maaltijd (rijstwafels, crackers, kopje thee). Op woensdagmiddag is er een broodmaaltijd. Bij mooi weer delen we dit moment buiten aan de grote picknicktafels. Vervolgens kunnen de kinderen kiezen of zij willen meedoen aan een activiteit, of zelfstandig invulling geven aan hun middag. Aan het eind van de middag bieden we de kinderen fruit aan kinderen kunnen altijd water drinken uit de kan die . De hele middag staat er een kan water voor de kinderen klaar. De medewerkers bedenken graag leuke activiteiten waarbij de (creatieve en zintuigelijke) ontwikkeling van het kind centraal staat. Zo wordt er geschilderd (nat-in-nat), transparanten gemaakt, geknutseld met wolvilt en met natuurlijk brooddeeg gespeeld. 

Open spel

Onze spelmaterialen zijn veelal ‘open’ van aard. Een houten blok kan een autootje zijn, maar ook een taartje of een bed voor de pop. Op BSO Salto is er ook genoeg gelegenheid om te niksen en je even terug te trekken. Daarnaast kunnen kinderen ervoor kiezen om zelfstandig gebruik te maken van de knutselmaterialen of een boekje te lezen.

Kriebelbeestjes, tuinieren en ravotten

Niet alleen binnen maar ook buiten op het speelplein wordt vrij gespeeld. Kinderen leven zich uit op de speeltoestellen, spelen verstoppertje en tikkertje op plein, zoeken kriebelbeestjes in het groen of rapen walnoten waarmee het plein ligt bezaaid.  

In de vakanties

In de vakantieperiode bieden wij een vakantieprogramma aan vol leuke en spannende activiteiten. Soms gaan we naar de film of het theater en we spelen vaak in de speeltuin ‘De Kleine Dom’ en het Lepelenburgpark.     

  

Contact met Ludens

Ludens kinderopvang

Hamaka! | sitemap |  Ludens - Abstederdijk 303, 3582 BK Utrecht